Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 25 oktober 2019

  Moelvens resultat minskar

  Moelvens rörelseresultat för tredje kvartalet dök till 43,6 miljoner norska kronor att jämföra med 129,6 för samma period i fjol.

   Moelvens omsättning minskade marginellt, men resultat dök, under tredje kvartalet i år jämfört med samma period 2018.
  Moelvens omsättning minskade marginellt, men resultat dök, under tredje kvartalet i år jämfört med samma period 2018. FOTO: Mostphoto

  – Det här kvartalet präglades av de mer krävande marknadsförhållanden vi såg tendenser till vid vår halvårsrapportering. Samtidigt är vi övertygade om att våra klimatsmarta produkter och lösningar inte blir omoderna. Det finns många möjligheter, även om marknaden byter takt, säger Morten Kristiansen, koncernchef för Moelven Industrier ASA i ett pressmeddelande.

  Koncernen omsättning för tredje kvartalet blev 2 347,3 miljoner norska kronor, en minskning med 146,7 miljoner norska kronor jämfört med 2018.

  I september togs beslutet att lägga ned en anläggning i Norge på grund för höga driftskostnader där och att det skulle kosta för mycket att göra den långsiktigt konkurrenskraftig.

  – Vi bromsar inte upp utvecklingen, även om marknadsläget är betydligt mer krävande än förra året. Vi är framtidsinriktade. Det innebär att vi har fokus på en kostnadseffektiv verksamhet och bra utvecklingsprojekt, säger Morten Kristiansen i ett pressmeddelande.

  I kvartalsrapporten konstaterar bolaget också att för de svenska företagen har efterfrågan på enklare moduler varit något svagare än normalt, och bostadssegmentet är avvaktande. Även om aktiviteten ökade något under sommaren ser ledningen inga skäl att ändra planerna för de åtstramningsåtgärder som redan börjat genomföras och som har minskat kapaciteten med drygt 30 procent under tredje kvartalet.

  Bolaget har också märkt en viss minskning av tillgången på talltimmer i Sverige med anledning av den ökade avverkningen av gran som angripits av barkborrar.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen