Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 26 augusti 2016

  Moelven gör sitt bästa resultat sedan finanskrisen

  Norska träindustrikoncernen Moelven gör sitt bästa resultat sedan före finanskrisen. Bra marknad i Norge och Sverige är förklaringen.

  FOTO: Moelven

  Moelvens rörelseresultat under andra kvartalet ökade till 175 miljoner norska kronor (48). Omsättningen under kvartalet ökade också. Rörelseintäkterna under andra kvartalet var 2930 miljoner norska kronor (2628), vilket ger en rörelsemarginal på 6 procent (2).

  Bästa sedan 2007

  Koncernchef Morten Kristiansen skriver i delårsrapporten att det är Moelvens bästa resultat sedan 2007. Resultatet beror på en kombination av en allmänt positiv marknad och effekterna av interna förbättringsåtgärder.

  Stor förädlingsverksamhet

  Moelven har en stor del av sin försäljning i Norge och Sverige, vilket påverkar resultatet positivt. Förutom sågverk i Norge och Sverige har Moelven även en stor förädlingsverksamhet, bland annat byggsystem och limträproduktion och denna verksamhet går väldigt bra.

  – Vi som koncern har flera ben att stå på, säger Kristin Bjørnstad som är Moelvens kommunikationsdirektör till ATL.

  Högt tryck på byggen

  I både Norge och Sverige är det god efterfrågan på modulbyggnader till bostäder eftersom kraven på en kort byggtid ökar. Det gäller såväl för bostäder, inte minst för flyktingmottagande, som för skolor och äldreboenden.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen