Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 24 juli

  Minusresultat för Rottneros i andra kvartalet

  Massatillverkaren Rottneros redovisar ett resultat efter skatt på -3 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (77). Resultatet per aktie uppgick till -0:02 kronor (0:50).

   Rottneros bruk
  Rottneros bruk FOTO: JESPER LARSEN

  Nettoomsättningen uppgick till 510 miljoner kronor (582).

  Resultatet före skatt blev -3 miljoner kronor (98).

  Enligt bolaget förklaras nedgången främst av de lägre försäljningspriserna på grund av den försämrade marknaden, men även av det årliga underhållsstoppet i Rottneros Bruk. Det planerade underhållsstoppet i Rottneros Bruk påverkar resultatet negativt med cirka 23 miljoner kronor (0) i kvartalet. I fjol hölls stoppet i det tredje kvartalet.

  Jämfört med samma kvartal ifjol minskade koncernens produktionsvolym med 9 procent och leveranserna med 2 procent. Justerat för det planerade, årliga underhållsstoppet i Rottneros Bruk under kvartalet var dock koncernens underliggande produktionsvolym relativt stabil.

  Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -23 miljoner kronor (92).

  ”Coronapandemin har inte påverkat Rottneros produktion negativt. Massamarknaden präglas däremot av stor osäkerhet, priserna har påverkats negativt och efterfrågan förväntas minska med cirka 4 procent för helåret”, skriver bolaget i sin delårsrapport.

  Listpriset för NBSK-massa var 19 procent lägre i USD och 17 procent lägre i SEK jämfört med andra kvartalet 2019.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen