Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 16 september 2019

  Metsä överväger miljardinvestering i Mariestad

  Metsä Tissue inleder en förstudie för att fördubbla produktionen av mjukpapper i Mariestad. I en första fas kan det innebära investeringar på 2,4 miljarder kronor.

   Så här kan Katrinefors bruk i Mariestad se ut 2024 om Metsä Tissu genomför sina investeringsplaner.
  Så här kan Katrinefors bruk i Mariestad se ut 2024 om Metsä Tissu genomför sina investeringsplaner. FOTO: Metsä

  Metsä Tissue har inlett en miljötillståndsprocess och en förstudie för att fördubbla produktionen av mjukpapper vid Katrinefors bruk, Mariestad. Projektets första fas omfattar en ny mjukpappersmaskin, ett helautomatiserat lager och en kontorsbyggnad och innebär investeringar på 2,4 miljarder kronor.

  Satsar på nyfiber

  ”Vårt allt starkare fokus på nyfiber i framtiden beror också på den allt sämre tillgången och kvaliteten på återvinningsfiber”, säger Esa Kaikkonen, VD på Metsä Tissue, i ett pressmeddelande.

  Den första fasen av projektet skulle innebära en ökad produktion i Mariestad med 50 000 ton per år 2024, men ett definitivt beslut om investeringen kan tidigast tas under andra halvåret 2021.

  Relaterade artiklar

  Till toppen