Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 14 april

  Mellanskog sänker priserna

  Mellanskog sänker timmerpriserna och för nya avverkningsuppdrag beräknas priset vid avverkningstillfället.

   Mellanskog sänker timmerpriserna och för nya avverkningsuppdrag beräknas priset vid avverkningstillfället.
  Mellanskog sänker timmerpriserna och för nya avverkningsuppdrag beräknas priset vid avverkningstillfället. FOTO: Helena Gohde

  En osäker marknadssituation på grund av coronapandemin gör att Mellanskog ändrar avtalsvillkor och prislistor för alla sortiment för nya uppdrag från och med 6 april.

  ”Mellanskog har bra år i ryggen och vi har upplevt en bra start på 2020”, skriver Mellanskog i ett mejlsvar till ATL, och fortsätter:

  ”Samtidigt innebär Coronaviruset en osäker marknad och omvärldsförutsättningar som förändras snabbt. Vi ser nu minskande leveransvolymer till sågverken, men en mer stabil efterfrågan från massa- och pappersbruken. Tillsammans med den rådande granbarkborresituationen innebär detta att vi som förening nu behöver förändra våra pris- och avtalsvillkor”.

  Pris vid avverkning

  I korthet innebär det att talltimret sänks med mellan 20 och 30 kronor per kubikmeter toppmätt samt grantimret med mellan 20 och 60 kronor per kubikmeter. Priset på bränsleved sänks till det nya priset 150 kronor per fastkubikmeter för Södermanland, Västmanland, Örebro och norra och södra Värmland. Priset på massaved lämnas oförändrat.

  I ett medlemsmejl som ATL tagit del av skriver Mellanskog att nya avverkningsuppdrag kommer att tecknas med villkoret att pris beräknas vid avverkningstillfället, och att föreningen bara kommer att ta emot leveransvirke från medlemmar.

  Relaterade artiklar

  Till toppen