Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 2 juli 2020

  Mellanskog höjer och sänker

  Mellanskog inför en medlemspremie på timmer men sänker samtidigt priset på massaved.

   Medlemmarna i Mellanskog får en premie på timmer – men samtidigt sänks massavedpriset.
  Medlemmarna i Mellanskog får en premie på timmer – men samtidigt sänks massavedpriset. FOTO: Ulf Aronsson

  Från och med i går, onsdag 1 juli, inför Mellanskog en medlemspremie i nya prislistor för sågtimmer. Det innebär att medlemmar får ett tillägg på 30 konor per kubikmeter toppmätt på alla sågbara sortiment av barr i hela Mellanskogs område. Premien är ett led i Mellanskogs strategi att stärka fördelarna med medlemskap i föreningen, skriver Mellanskog i ett pressmeddelande.

  ”Det ska löna sig att vara medlem i Mellanskog. Vi lever i osäkra tider, att i det läget kunna införa en premie för våra medlemmar känns väldigt bra”, säger Fredrik Munter, vd på Mellanskog, i pressmeddelandet.

   Fredrik Munter, VD Mellanskog.
  Fredrik Munter, VD Mellanskog. FOTO: Mellanskog

  Men samtidigt sänker Mellanskog priset på barr- och granmassaved med 20 kronor per kubikmeter fast under bark inom Uppland, Sörmland, Örebro, Västmanland och Värmland. I övriga geografier är priset på massaved oförändrat.

  Orsaken till sänkningen är höga lager av massaved och att föreningen ser tydliga effekter av angreppen av granbarkborre.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen