Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 12 februari

  Mellanskog föreslår utdelning på 26 miljoner kronor

  Trots coronapandemin uppnår skogsägarföreningen Mellanskog ett stabilt rörelseresultat för 2020 på 45,7 miljoner kronor (41,6).

  FOTO: Trons / TT

  En god konjunktur för sågade trävaror, en stark utveckling av skogstjänster och en hög leveransprecision har enligt Mellanskog bidragit till resultatet.

  ”Året inleddes skakigt och covid-19 har ställt det mesta på ända i samhället, för vår del infriades inte de värsta farhågorna och vi har kunnat driva verksamheten framåt i bra tempo med god lönsamhet och friska medarbetare”, säger Fredrik Munter, vd på Mellanskog i ett pressmeddelande.

  Resultatet 2020 påverkas positivt av en stark tillväxt i skogsvårdstjänster, ökade virkesvolymer samt låga kostnader på grund av årets digitala arbetssätt. Föreningens resultat påverkas negativt av ett svagt finansnetto, ett stort utbud av granbarkborreskadat virke samt en vikande konjunktur för tryckpapper.

  Föreningen föreslår en utdelning på strax under 26 miljoner kronor.

   Fredrik Munter, vd på Mellanskog.
  Fredrik Munter, vd på Mellanskog. FOTO: Matilda Kreem/Mellanskog

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen