Gå till innehåll
  • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
    Skog 7 juni 2001

    Mässmat kan ge magsjuka

    Elmia Wood är skog och teknik i massor. Men utställarna och besökarna ska äta också.

    ELMIA ATL

    Popcorn, glass och hamburgare, men också rökt lax
    och rostbiff. Det mesta går att få tag på på
    mässområdet. Men det finns fällor bland delikatesserna.
    Magsjukan kan slå till fortare än kvickt.

    För en nitisk hälsovårdsinspektör är
    det inte svårt att hitta något att anmärka på
    bland de provisoriskt uppställda matställena.

    ATL fångar Helen Svensson, miljöskyddsinspektör
    i Vaggeryd, vid det kallskurna på presscentret.

    – Det kylda höll tio grader, det är alldeles för
    mycket. Det får vara högst åtta grader, gärna
    lägre.

    På mässområdets huvudrestaurang var anmärkningarna
    ännu fler. Den varma maten hölls inte tillräckligt
    varm och den kalla inte tillräckligt kall. Dessutom var det
    lite si och så med handhygienen bland dem som hade hand
    om läckerheterna.

    Således utomordentliga förutsättningar för
    allehanda bakterier.

    – De gånger det blivit matförgiftning är det
    just bristande hygien och dålig temperaturhållning
    som varit orsaken, säger Helen Svensson.

    Ungefär 20 matställen finns spridda över mässområdet.
    Helen Svensson och hennes kollega räknar med att besöka
    de allra flesta redan under onsdagen. För dem som får
    anmärkningar väntar återbesök.


    Jan Olsson

    Relaterade artiklar

    Till toppen