Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 10 april

  Martinsons får rekordorder – bygger Skellefteås kulturhus

  Martinsons har säkrat sin enskilt största order genom tiderna. Det handlar om leverans och montage av stommen till Skellefteås kulturhus. Ordern är värd närmare 100 miljoner kronor.

  FOTO: White Arkitekter

  Västerbottenföretaget Martinsons är störst i Norden inom KL-trä och en av Sveriges ledande producenter av limträ. Nu får företaget ansvaret för en stor del av det cirka 75 meter höga 20-våningshuset i centrala Skellefteå. Huset väntas bli en av världens högsta träbyggnader och för Martinsons del kommer det att gå åt cirka 10 000 kubikmeter KL-trä och 2 200 kubikmeter limträ. Produktionen inleds på Martinsons fabrik i Bygdsiljum utanför Skellefteå under april.

  ”Skogsägarna i regionen bidrar med råvaror och vi bidrar med våra kunskaper tillsammans med Hent och flera andra aktörer. Vi ser fram emot ett starkt lagarbete”, säger Jesper Åkerlund, VD på Martinsons Byggsystem i ett pressmeddelande.

  Relaterade artiklar

  Till toppen