Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 6 oktober

  Malwa vill växa med export

  Under tio års tid har skogsmaskinstillverkaren Malwa vuxit snabbt i Sverige. Nu siktar företaget på att öka exporten.

   Malwa har först satsat på att bygga upp verksamheten på hemmamarknaden, men är nu reda att rulla ut sina maskiner över Europa.
  Malwa har först satsat på att bygga upp verksamheten på hemmamarknaden, men är nu reda att rulla ut sina maskiner över Europa. FOTO: Malwa

  – På tio år har Malwa gått från att vara en utmanare till att bli marknadsledande som den största tillverkaren av beståndsgående maskiner.

  Det sa Hans Lindberg, Malwas vd, i samband med presentationen av fjärde generationen av deras 560 (se separat artikel).

  Året hittills har inneburit utmaningar på grund av coronapandemin, svårigheter med leveranser av delar från bland annat Italien innebar korttidspermitteringar under andra kvartalet. Men sen början av september kör de åter tillverkningen för fullt och siktar nu på att öka exporten.

  – Vi har tidigare legat ganska lågt med export och först siktat på att bygga upp verksamheten här hemma. För tre år sen ökade vi exportaktiviteterna mot till exempel Norge och Estland och i fjol var 30 procent av försäljningen på export. Inom några år siktar vi på att det ska vara uppe i 50 procent, sa Hans Lindberg.

  Det senaste året har Malwa etablerat tre nya distributörer i Tyskland, Schweiz och Ungern och har därmed ett distributörsnät i Europa där de satsar på att befästa sina positioner innan de forstätter med ytterligare marknader, som till exempel Finland.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen