Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 5 juni

  Lotta Lyrå ny vd för Södra

  Lotta Lyrå tillträder under innevarande år och ersätter Peter Karlsson, som varit tillförordnad vd och finanschef sedan februari i år.

   Lotta Lyrå har varit vd för Clas Ohlsson sedan 2017. Nu går hon till Södra.
  Lotta Lyrå har varit vd för Clas Ohlsson sedan 2017. Nu går hon till Södra. FOTO: Pressbild

  Styrelsen i Södra har utsett Lotta Lyrå till ny vd och koncernchef.

  ”Hon har helt rätt kompetens och profil för att utveckla Södra inom ramen för den nya koncernstrategi som tagits fram. Med en bakgrund inom Södra och med skoglig och industriell erfarenhet har hon en förståelse för utvecklingskraften inom familjeskogsbruket och den innovationsdrivna kultur som finns inom koncernen”, säger Lena Ek, ordförande i Södra, i ett pressmeddelande.

  Bakgrund som sågverkschef

  Lotta Lyrå har varit vd för Clas Ohlson sedan 2017. Inom Södra har hon tidigare arbetat som produktivitetschef för koncernen och varit sågverkschef i Mönsterås.

  ”Jag är glad och hedrad över att ha fått möjligheten att, tillsammans med Södras medlemmar, medarbetare, kunder och entreprenörer vårda och vidareutveckla Södra för framtiden. Södra har en unik plattform, vad gäller såväl råvara som industri, för framtida lönsamhet, tillväxt och innovation. Inte minst i ljuset av den klimatnytta som skogen och dess produkter har, genom både skogstillväxt och genom att ersätta produkter baserade på fossila råvaror”, säger Lotta Lyrå i ett pressmeddelande.

  I syfte att undvika intressekonflikter har Lotta Lyrå beslutat att avgå från SCA:s koncernstyrelse med omedelbar verkan.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen