Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 27 april 2017

  Naturskyddsföreningen: "Det kan vi inte acceptera"

  Naturskyddsföreningen tycker det är bra att Skogsstyrelsen återupptar inventeringen av nyckelbiotoper. Men grundproblemet kvarstår, och fortfarande finns risk att nyckelbiotoper avverkas, anser de.

   Johanna Sandahl
  Johanna Sandahl FOTO: Fredrik Hjerling

  ”Det är bra att myndigheten lyssnat på kritiken och nu återupptar inventeringen. Men att fortsätta vägra avgränsa, registrera och förmedla denna kunskap äventyrar inte bara miljömålet utan står även i direkt strid med den nationella strategin för skydd av skog som Skogsstyrelsen själv varit med att ta fram”.

  Det säger Johanna Sandahl, ordförande för Naturskyddsföreningen, i en skriftlig kommentar till Herman Sundqvists och Skogstyrelsens åtgärdspaket för nyckelbiotoper, och fortsätter:

  ”Skogsstyrelsens åtgärdspaket, så som det har presenterats nu, löser inte grundproblemet. Det som vi vet hittills väcker fler frågor än det ger svar om hur nyckelbiotoperna kommer att hanteras. Eftersom Skogsstyrelsen uppenbarligen inte tänker vare sig avgränsa eller registrera nyckelbiotoper i nordvästra Sverige så riskerar dessa fortfarande att avverkas. Det kan vi inte acceptera.”

  Relaterade artiklar

  Till toppen