Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 30 januari

  Lars Idermark lämnar Södra

  Efter drygt sju år som vd och koncernchef har Lars Idermark meddelat styrelsen att han lämnar Södra.

   ”Jag vill tacka styrelsen, ledningen, alla medarbetare och Södras ägare för åren på Södra och önskar en fortsatt fin utveckling framöver”, säger Lars Idermark som nu slutar som vd och koncernchef för Södra.
  ”Jag vill tacka styrelsen, ledningen, alla medarbetare och Södras ägare för åren på Södra och önskar en fortsatt fin utveckling framöver”, säger Lars Idermark som nu slutar som vd och koncernchef för Södra. FOTO: Ola Kjelbye/Södra

  ”Efter att en ny koncernstrategi tagits fram för de kommande åren känns det som rätt tid att lämna Södra. Därtill fyller jag 63 år och vill ha tid för annat i livet efter nästan 30 år som chef och vd för olika företag och branscher. Även privata skäl ligger bakom mitt beslut”, kommenterar Lars Idermark beslutet i ett pressmeddelande.

  Lars Idermark började i Södras styrelse redan 1999 och satt där till 2010. 2012 utsågs han till vd och koncernchef.

  20 år på Södra

  ”Det har varit fantastiskt givande och intressanta år under min tid på Södra, med stora expansionsinvesteringar, omstruktureringar, nya produkter och innovationer. Konkurrenskraften har stärkts under senare år och den nya koncernstrategin innehåller fortsatt omfattande investeringar och lönsam tillväxt där hållbarhet och nya innovationer står i fokus”, säger Lars Idermark.

  Styrelseordförande Lena Ek leder arbetet med att rekrytera en efterträdare till Lars Idermark.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen