Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 31 juli 2018

  Länsstyrelserna skapar gemensam personalpool

  Skogsbränder, torka, foderbrist, vattenbrist - allt detta ställer samhället inför stora utmaningar. För att klara jobbet har Sveriges 21 länsstyrelser skapat en gemensam personalpool för att stötta de länsstyrelser som drabbats av stora skogsbränder.

   Sveriges 21 länsstyrelser skapar en gemensam personalpool för att stötta de länsstyrelser som drabbats av stora skogsbränder.
  Sveriges 21 länsstyrelser skapar en gemensam personalpool för att stötta de länsstyrelser som drabbats av stora skogsbränder. FOTO: Hubert Elming/Mostphotos

  Länsstyrelserna behöver nu samarbeta mer för att ha möjlighet att hantera problemen på bästa sätt. Samtidigt som länsstyrelserna stöttar sina värst drabbade kolleger behöver alla jobba med att förebygga fler bränder i sitt eget län och dessutom hantera effekterna av torkan. Stabspersonal, kommunikatörer, GIS-experter och andra sakkunniga finns nu på plats i Dalarna, Gävleborg och Jämtland för att stötta krisstaberna och sina kolleger.

  – Den här veckan har länsstyrelserna lånat ut ett hundratal medarbetare och vi planerar nu för personalförsörjningen under de kommande två veckorna, säger Niklas Nordgren, som samordnar personalpoolen, enligt länsstyrelsen.se.

  Länsstyrelserna arbetar i dagsläget bland annat med stöd till lantbrukare, med att få människor att förstå hur viktigt eldningsförbudet är och med att spara på vattnet på sina håll. De samverkar med bland annat räddningstjänsterna och LRF.

  LÄS OCKSÅ: Länsstyrelsen tar över ansvaret för LjusdalsbrandenLÄS OCKSÅ: Länsstyrelse i stabsläge på grund av torkan

  Relaterade artiklar

  Till toppen