Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 22 december 2018

  Länsförsäkringar bygger upp sitt skogsbolag

  Hällefors Tierp skogar AB blir namnet på Länsförsäkringars nya skogsbolag.

   Av Bergviks 2,3 miljoner hektar mark lägger Länsförsäkringar 100 000 hektar, varav 80 000 hektar produktiv skogsmark, i det nya bolaget Hällefors Tierps skogar.
  Av Bergviks 2,3 miljoner hektar mark lägger Länsförsäkringar 100 000 hektar, varav 80 000 hektar produktiv skogsmark, i det nya bolaget Hällefors Tierps skogar. FOTO: Roland Magnusson

  Vid uppdelningen av Bergvik Väst fick Länsförsäkringar 100 000 hektar som de lägger i ett eget bolag. Hittills har de varit förtegna med information, men nu börjar lite uppgifter om det nya bolaget att sippra ut.

  HT Skog

  Namnet på det nya bolaget blir Hällefors Tierp skogar AB, efter de två orter runt vilka skogsinnehavet ligger samlat i två block. Ägare blir bolag inom Länsförsäkringsgruppen, enligt den nya webbsajt som företaget håller på att bygga upp. Bolaget kommer att ha en egen skogsförvaltning, och centrala funktioner ska skötas av anställd personal.

  Sex chefer söks

  Styrelseordförande är Lars-Erik Åström, ordförande i Bergvik och tidigare under många år även i Södra, och Per Olsson anges som nuvarande VD. Men han stannar troligen inte så länge eftersom Hällefors Tierp skogar nu söker folk till en rad tjänster.

  Utöver en VD, som ska placeras i Uppsala, letar de också efter en skogschef, en ekonomichef och en fastighetschef. I fastighetschefens uppgifter ingår utöver ansvar för upplåtelser och exploatering även att förbereda köp och försäljning av mark. Dessutom söker Hällefors Tierp skogar distriktschefer till vart och att av de två distrikten.

  Relaterade artiklar

  Till toppen