Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 5 mars 2019

  Kräver ersättning för intrång

  I ett upprop kräver fjällnära skogsägare ersättning när staten stoppar avverkningar.

   Skogsägare av fjällnära skog uppvaktar Näringsdepartementet för att protestera mot statens försök att frånta dem rådighet över deras egendom utan att ersätta dem för intrång.
  Skogsägare av fjällnära skog uppvaktar Näringsdepartementet för att protestera mot statens försök att frånta dem rådighet över deras egendom utan att ersätta dem för intrång. FOTO: Rolf Segerstedt

  På fredag, 8 mars, kommer en delegation med fjällnära skogsägare att uppvakta Näringsdepartementet för att protestera mot hanteringen av avverkningar i fjällnära skog. Allt fler av dessa avverkningar stoppas av naturvårdsskäl, men för att få ersättning tvingas markägarna stämma staten.

  Ersättning för intrång

  ”I nuläget pågår domstolsprocesser där statens företrädare arbetar intensivt för att hitta möjligheter i lagstiftningen som ska befria dem från ersättningsskyldighet”, står det i ett upprop som skrivits under av majoriteten av de fjällnära skogsägarna i Västerbotten, och som ska överlämnas till Näringsdepartementet.

  ”Om samhället vill inskränka rätten för enskilda att nyttja sin egendom till förmån för värden för det allmänna ska man naturligtvis betala för sig”, står det också i uppropet som samordnats av Västerbottens Allmänningsförbund.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen