Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 3 april 2016

  Konkurs för vindkraftbolag

  Gothia Vind med flera vindkraftsprojekt i både Värmland och Dalsland har försatts i konkurs.

  Gothia Vind säljs av konkursförvaltaren.
  Gothia Vind säljs av konkursförvaltaren.

  Vindkraftsbranschen jobbar i motvind just nu. För Gothia Vind blev läget rent ekonomiskt för ansträngt och moderbolaget begärde sig själv i konkurs. Vid konkursen fanns skulder på 20 miljoner kronor.

  Bolaget har haft flera vindkraftprojekt på gång. Projekteringar av ett 20-tal vindkraftsparker har varit i gång. Det har bland annat varit ett par projekt i Åmåls kommun bland annat Kingebol med sex vindkraftverk, och i Säffle med 15 vindkraftverk i Knöstad och 4 i Knappa på Värmlandsnäs.

  Gothia Vind har hittills mestadels gjort projektering för vindkraft. Bara en projektering har lett till ett konkret projekt. Det i form av åtta vindkraftverk t i Uddevalla som togs i drift 2013.

  Nu är konkursförvaltarens förhoppning att kunna sälja moderbolaget med dotterbolag som äger de olika vindkraftplanerna.

  – Går inget i lås får vi fundera på om vi ska lägga allt i malpåse och vänta på bättre tider. Vindkraftbranschen är i botten nu och någon gång måste det vända, säger konkursförvaltaren Johan Sölveland till NWT.

  Relaterade artiklar

  Till toppen