Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 30 januari 2017

  Naturbruksskola räddas

  Nedläggningshotet mot naturbruksskolan Grans utanför Piteå ser ut att vara undanröjt. Kommunen har tagit över huvudansvaret för skolan skriver Kuriren.

  FOTO: Grans Naturbruksgymnasie

  Dåvarande landstinget beslöt för ett par år sedan att släppa huvudansvaret för naturbruksgymnasierna i Norrbotten. Förra året tog Kalix över naturbruksgymnasiet i kommunen, nu finns en lösning även för Grans i Öjebyn när Piteå kommun tar över huvudansvaret.

  I Kalix har skolan en skogsinriktning medan skolan i Öjebyn har varit mer inriktad på lantbruk. På Grans går för närvarande 110 elever.

  – Från böndernas sida tror vi det här blir bra. Det viktiga är att vi får en huvudman som är engagerad och vill utveckla de gröna näringarna, säger Herbert Nyman, regionordförande i LRF, till Norrbottens-Kuriren.

  Kommunen får betala tio miljoner för naturbruksgymnasiet. Kommunen och Region Norrbotten är också överens om att satsa 15 miljoner kronor på utveckling vid skolan de kommande 5 åren.

  Relaterade artiklar

  Till toppen