Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 4 mars 2019

  Klart med fransk sammanslagning för SCA

  SCA Wood France och det franska företaget Innovation Solutions Bois, ISB, slår samman sina verksamheter inom träförädling och distribution av träprodukter i Frankrike.

   ”För SCA är Groupe ISB en perfekt partner. Vi kommer att stärka värdekedjan från skogen, genom våra sågverk, till den växande byggmaterialmarknaden i Frankrike”, säger Jerry Larsson.
  ”För SCA är Groupe ISB en perfekt partner. Vi kommer att stärka värdekedjan från skogen, genom våra sågverk, till den växande byggmaterialmarknaden i Frankrike”, säger Jerry Larsson. FOTO: SCA

  ISB är Frankrikes största leverantör av träprodukter till byggmaterialhandeln, med försäljning över hela Frankrike och vidareförädling på fem platser. Total har Groupe en omsättning på 2 300 miljoner kronor och cirka 470 anställda.

  ”Kraftfull leverantör”

  SCA Wood France levererar över 100 000 kubikmeter träprodukter till den franska byggmaterialhandeln, har ett 80-tal medarbetare och omsätter 400 miljoner kronor.

  ”Den franska byggmaterialhandeln växer och är viktig för SCA. Genom sammanslagningen skapas en kraftfull leverantör som kan möta anspråken från krävande kunder över hela Frankrike”, säger Jerry Larsson, chef för SCA:s affärsområde Trä, i ett pressmeddelande.

  Största delägare

  Förutom att lägga in större delen av SCA Wood France i samarbetet kommer SCA att köpa 38,5 procent i Groupe ISB och blir därmed största ägare. SCA kommer inte att konsolidera företaget.

  ”För SCA är Groupe ISB en perfekt partner. Vi delar samma värderingar och fokus på kundvärde, hållbarhet och innovation. Vi kommer att stärka värdekedjan från skogen, genom våra sågverk, till den växande byggmaterialmarknaden i Frankrike”, säger Jerry Larsson.

  Relaterade artiklar

  Till toppen