Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 18 januari

  Ingka Group köper stora skogsmarker i USA

  Ingka Group, som driver ett stort antal av Ikea-varuhusen runt om i världen, har köpt stora skogstillgångar i USA. Förvärven utgör en del av möbeljättens försök att bli koldioxidneutralt till 2030.

   Ingka Group, som med franchiseavtal driver ett stort antal Ikea-varuhus runt om i världen, satsar på skogstillgångar för att uppfylla klimatmål. Arkivbild.
  Ingka Group, som med franchiseavtal driver ett stort antal Ikea-varuhus runt om i världen, satsar på skogstillgångar för att uppfylla klimatmål. Arkivbild. FOTO: Janerik Henriksson/TT

  Totalt handlar det om skogstillgångar på motsvarande 10 840 tunnland (nästan 4 400 hektar) i de sydöstra delarna av delstaten Georgia, rapporterar Reuters. Skogen ska förvaltas av Ingka Investments.

  Förvärven kommer sedan Ingka Group i september i fjol flaggat för att man planerade att investera motsvarande 600 miljoner euro i hållbarhetssatsningar på tolv månader.

  Sedan tidigare äger Ingka Group nästan 613 000 tunnland skog i Europa och i delstaterna Georgia, South Carolina, Alabama, Texas och Oklahoma i USA.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen