Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 10 september

  Inga personskador efter storbranden i Borgstena

  Inga personer skadades i branden vid Vidas sågverk i Borgstena. Sågningen kan troligen fortsätta som vanligt, men spånladan kan fortsätta pyra i en vecka till.

   Vidas sågverk i Borgstena som det såg ut före branden.
  Vidas sågverk i Borgstena som det såg ut före branden. FOTO: Vida

  Den stora branden vid Vidas sågverk i Borgstena pågår fortfarande men är under kontroll enligt Joanna Kron, informationschef på Vida.

  – Det är en spånlada där vi hade brikettillverkning som har brunnit ned. Men briketterna brinner långsamt, de ska ju det, och släckningen pågår fortfarande, säger hon.

  Enligt Niclas Ignell, inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, är det 2 100 ton briketter som fortfarande brinner.

  – Det kan det göra i upp till en vecka till, säger han till Borås Tidning.

  Hyvlarna vid Borgstena har klarat sig undan branden och förhoppningen är att själva sågningen ska kunna fortsätta som vanligt.

  – Det viktigaste är ju att det inte är några personskador. Hyvlarna kommer troligen få stå en vecka och under tiden lägger vi ut hyvlingen på lego, säger Joanna Kron.

   – Det viktiga är att det inte blev några personskador. Det är alltid tråkigt när sånt här händer, men vi är glada att det inte blev värre, säger Joanna Kron.
  – Det viktiga är att det inte blev några personskador. Det är alltid tråkigt när sånt här händer, men vi är glada att det inte blev värre, säger Joanna Kron. FOTO: Vida

  Hur stora värden som gått till spillo är ännu inte klart, men Vida har kontakta sitt försäkringsbolag.

  – Det var en väldigt bra insats både av egen personal och av räddningstjänsten. Det är ju väldigt tråkigt när sånt här händer, men vi är tacksamma att det inte blev värre.

  Efter förvärvet av Bergs svenska sågverk nyligen har Vida sammanlagt tolv sågverk, varav Borgstena är det största med en produktion på cirka 300 000 kubikmeter sågad vara per år.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen