Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 23 december 2016

  Ifoodbag ska etableras i Afrika

  Det svenska förpackningsföretaget Ifoodbag får stöd av Stockholm Innovation Growth, Sting, för att etablera företaget på den afrikanska marknaden, framgår av ett pressmeddelande.

  Ifoodbag har tagit fram en kylkasse av ett cellulosakompositmaterial som håller livsmedel kylda i upp till ett dygn, även i tropiskt klimat. Kassen, som ska lanseras på marknaderna i Kenya, Nigeria, Rwanda och Tanzania, bygger på tre innovationer, ett kompositmaterial som främst består av papper, ett system som håller kylan, samt en ny typ av förslutning. Kassen tillverkas av pappersproducenten Mondi. Den går att kompostera och kostar inte mycket mer än en vanlig papperskasse.

  I våras undertecknade Ifoodbag ett inköpsavtal med Equator One Logistics med huvudkontor i Nairobi, Kenya om att distribuera 20 miljoner svenska bärkassar i Afrika, för att stötta arbetet med att minska svält och matsvinn!

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen