Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 3 maj

  Hundratusentals toarullar i brand

  På måndagseftermiddagen utbröt en brand på Nyboholms bruk utanför Vetlanda. Tre byggnader brann för fullt när räddningstjänsten kom till platsen.

   Hundratals ton toalettpapper har förstörts i en brand på Metsäs pappersbruk i småländska Kvillsfors. Arkivbild.
  Hundratals ton toalettpapper har förstörts i en brand på Metsäs pappersbruk i småländska Kvillsfors. Arkivbild. FOTO: Pontus Lundahl/TT

  En kraftig brand härjade på måndagen i ett lager med hushålls- och toalettpapper på Metsä Tissues pappersbruk (Nyboholms bruk) i Kvillsfors, öster om Vetlanda. Larmet kom vid 13.30-tiden på eftermiddagen.

  – Flera hundra ton toarullar har brunnit upp, säger Mikael Olofsson, produktionschef på bruket, till Vetlanda-Posten.

  Det är oklart hur branden startade, men det var en truckförare som först såg branden. Sedan tog det bara några minuter innan lagret med toapapper brann för fullt, berättar Mikael Olofsson för P4 Jönköping.

  ”Brinner för fullt”

  Vid 17-tiden var branden fortfarande igång. Räddningsledare Erik Linnå, som befann sig på platsen, berättade för ATL att det var tre byggnader som stod i brand: Ett lagertält, en lite mindre lagerlokal och en lite större.

  – När vi kom fram fanns det överläggande risk för spridning till närliggande byggnader och en gasolcistern bredvid ett av husen, säger han och fortsätter:

  – Nu har vi kontroll. Det brinner för fullt men är under kontroll, och vi kommer att vara kvar i många timmar framöver.

  Då befann sig sex styrkor på plats från flera olika kommuner, vilket innebär cirka 30-40 personer.

  – När vi väl fått släckt så återstår efterbevakning över hela natten så troligtvis blir vi kvar till i morgon förmiddag, säger Erik Linnå.

  Inga personskador har rapporterats i samband med branden.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen