Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 17 maj

  Hildingsson bekräftar: Lämnade Södra efter konflikt

  Ola Hildingsson lämnade Södras styrelse på grund av skilda åsikter kring Idermarks ordförandeskap i Swedbank. Det bekräftar han nu i en intervju med Land Skogsbruk.

   Nu uppger Hildingsson att han krävde att Lars Idermark skulle avgå som styrelseordförande i Swedbank.
  Nu uppger Hildingsson att han krävde att Lars Idermark skulle avgå som styrelseordförande i Swedbank. FOTO: Anders Andersson/Per Ågren/Södra

  Nu bekräftar Ola Hildingsson att hans hastiga avhopp från Södras styrelse beror på skilda åsikter om VD Lars Idermarks sidouppdrag som ordförande för Swedbank, vilket ATL tidigare berättat.

  I en intervju med Land Skogsbruk uppger Hildingsson att han krävde att Lars Idermark skulle avgå som styrelseordförande i Swedbank eftersom det enligt honom inte är ett uppdrag som är förenligt med att vara VD i Södra.

  – Jag fick inte gehör för min åsikt och då får man lämna sin plats, säger han till tidningen.

  Tidigt kritisk

  Hildingsson uppger att han var kritisk redan 2016 när Idermark blev Swedbanks ordförande på nytt.

  Som ATL tidigare berättat innebär Hildingssons avhopp att Södras styrelse förlorat sin enda ledamot med skogsindustriell erfarenhet. Han var med sin bakgrund något av ett fynd till styrelsen när han tillträdde 2012. Men den 12 mars i år, veckorna efter tv-programmet Uppdrag gransknings avslöjande om Swedbank, begärde han eget utträde ur Södras styrelse.

  Relaterade artiklar

  Till toppen