Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 19 december 2016

  Hemligt värde när Pöyry får konsultjobb

  Pöyry har fått uppdraget att leverera ingenjörstjänster när Billerud Korsnäs ska bygga en av världens mest effektiva kartongmaskiner i Grums.

  Billerud Korsnäs investering på 5,7 miljarder i den nya kartongmaskinen vid Gruvön i Grums är den största i bolagets historia.

  Beslutet om investeringen togs för någon vecka sedan. Den innebär dels en byggandet av den nya maskinen, dels ombyggnationer i det befintliga massabruket.

  Konsult- och ingenjörsbolaget Pöyry har varit involverade i studier och förprojekt inför investeringen sedan 2014.

  – Den här investeringen ger oss en stabil grund för att fortsätta utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Vi tycker om stora utmaningar som detta projekt, säger Ulf Eliasson, Senior Vice President Consumer Board och projektägare vid Billerud Korsnäs, i ett pressmeddelande.

  Uppdraget ska vara slutfört första kvartalet 2019. Men värdet av ordern kommer inte att offentliggöras. Den bokförs i Pöyry Industry Business Group under fjärde kvartalet 2016.

  LÄS OCKSÅ: Ja till 6 miljarders investering i GruvönLÄS OCKSÅ: Produktionen vid Gruvön ökar inte

  Relaterade artiklar

  Till toppen