Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 15 januari 2018

  Han tar över VD-posten för Renholmen

  Renholmens VD, Gunnar Marklund, går i pension. Posten övertas av Per Jonsson.

   Per Jonsson ny VD på Renholmen.
  Per Jonsson ny VD på Renholmen. FOTO: Renholmen

  Gunnar Marklund, nuvarande VD på Renholmen i Byske, har jobbat inom företaget sedan 1974. I samband med att Marklund går i pension lämnar han över VD-posten till Per Jonsson som i dag jobbar som projektchef.

  – Det känns väldigt spännande och inspirerande. Renholmen är ett välskött, välkänt och växande företag och jag är glad och stolt över att få ta vid och driva det vidare i samma fina anda som har gjort oss marknadsledande i dag. Jag brinner verkligen för ledarrollen och entreprenörskapet, säger Per Jonsson i ett pressmeddelande.

  Per Jonsson har arbetat på Renholmen under flera år, bland annat som montageledare. Därefter startade han eget för att 2016 återvända till Renholmen som projektchef. Nu ser han fram emot sitt nya uppdrag.

  – Renholmen går in i kommande verksamhetsår med en väldigt fin orderbok. Vi har etablerat oss i Finland där vi nu är den starkaste leverantören av virkeshanteringsutrustning. Vi fortsätter att rekrytera ny kompetens och öka våra resurser. Min roll blir att ta tillvara på all kunskap som Renholmen samlat under många år med Gunnar i spetsen, och fortsätta utvecklingsarbetet så att vi kan bli ännu effektivare och ligga kvar i topp, säger han.

  Samtidigt har Renholmens nuvarande VD inga planer på att lämna sin efterträdare i sticket. Tanken är att Gunnar Marklund ska avgå först efter verksamhetsårets slut, och finnas tillgänglig som bollplank till Per Jonsson fram till 2019 då Marklund går i pension.

  LÄS OCKSÅ: Södras hustillverkare Trivselhus får ny chefLÄS OCKSÅ: Fiskarheden miljoninvesterar i spetsteknikLÄS OCKSÅ: Höjda massavedspriser i Norge

  Relaterade artiklar

  Till toppen