Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 31 augusti 2018

  Mellanskog letar ny vd

  Mellanskogs VD, Sture Karlsson, har meddelat att han lämnar sitt uppdrag. Rekryteringen av hans ersättare har inletts.

  Efter tio år i Mellanskog varav sju år som VD, har Sture Karlsson meddelat att han lämnar posten under 2019.

  – Jag har aldrig arbetat så länge åt en arbetsgivare som åt Mellanskog. Jag har trivts väldigt bra här. Jag är också väldigt stolt över att tillsammans med alla medarbetare ha rätat upp Mellanskogs ekonomi och återställt medlemmarnas insatskapital samtidigt som vi har moderniserat och digitaliserat vårt arbetssätt, säger han till ATL.

   Sture Karlsson lämnar uppdraget som VD för Mellanskog.
  Sture Karlsson lämnar uppdraget som VD för Mellanskog. FOTO: Mellanskog

  Rekryteringen av Sture Karlssons ersättare har inletts, men han kommer att sitta kvar på VD-stolen till nästa år.

  – Sture har lett flera viktiga strukturella förändringar som gör att vi nu står väl rustade för att möta framtiden. Å styrelsens vägnar vill jag redan nu rikta ett stort och varmt tack till Sture för hans värdefulla bidrag till Mellanskog, säger ordförande Karin Perers i ett uttalande.

  Vad ska du göra när du slutar på Mellanskog?

  – Jag ska vara hemma mer. Jag är ju lite av månskensbonde och äger skog, så jag kommer inte att gå sysslolös. Jag hinner väl röja lite på mina marker. Men jag har inte bestämt mig om det blir något mer framöver.

  Varför väljer du att sluta nu?

  – Jag har tänkt att jag skulle gå i pension tidigare, men det har varit så spännande att arbeta för Mellanskog att jag har skjutit det framför mig. Men nu är det rätt tid att låta stafettpinnen gå över till någon annan.

  LÄS OCKSÅ: ”Att ge sig ut i dessa områden är absolut inget för lekmän”LÄS OCKSÅ: Skogspriserna fortsätter uppåtLÄS OCKSÅ: Miljardregn över Arlas bönder

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen