Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 5 december 2019

  Han blir chef för Stora Ensos nya skogsdivision

  Jari Suominen har utsetts till chef för Stora Ensos nybildade division Forest.

   Jari Suominen blir chef för Stora Ensos nybildade division Forest.
  Jari Suominen blir chef för Stora Ensos nybildade division Forest. FOTO: Stora Enso

  Det var i september i fjol som Stora Enso meddelade att bolaget lägger sina skogstillgångar och virkesförsörjningen i en egen division, Forest. Syftet är enligt företaget att öka transparensen och divisionen kommer att redovisas separat från och med början av nästa år.

  Nu står det klart att Jari Suominen blir bas för skogsverksamheten. Han har närmast varit divisionschef för Wood Products sedan 2014, och innan dess har han haft flera ledande positioner inom Stora Ensos pappers- och virkesverksamheter sedan 1995.

  Hjärtat i Stora Enso

  – Hållbart skogsbruk och effektiv virkesanskaffning är hjärtat i Stora Ensos verksamhet. Genom att ha full kontroll över vår råvara säkerställer vi fortsatt innovation av hållbara produkter, säger Jari Suominen i en kommentar.

  Enligt Stora Enso förfogar de över biologiska tillgångar av större värde än något annat nordiskt företag och är världens näst största privata skogsägare. Efter förvärvet av Bergvik Väst äger Stora Enso 1,4 miljoner hektar skog i Sverige.

  De har också en 41-procentig ägarandel i det före detta skogsindustriföretaget Tornator som äger 694 000 hektar skog i Finland, 65 500 hektar i Estland och 12 000 hektar i Rumänien. Skogstillgångarna har ett värde av 4,1 miljarder euro, inräknat mark och biologiska tillgångar. Sett till enbart de biologiska tillgångarna är värdet 3,6 miljarder euro.

  Relaterade artiklar

  Till toppen