Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 31 augusti 2020

  ”Inte lyckats med vårt viktigaste uppdrag”

  Resultatet hamnar i skuggan när Moelven summerar årets första halvår. Orsaken är den dödsolycka som inträffade vid Edanesågen den 13 augusti.

   ”Inom Moelven ska alla komma hem från jobbet utan skador – varje dag. Men den här dagen kom vår kollega inte hem. Det här präglar oss mycket och vi sörjer förlusten av en arbetskamrat", säger Morten Kristiansen hos Moelven.
  ”Inom Moelven ska alla komma hem från jobbet utan skador – varje dag. Men den här dagen kom vår kollega inte hem. Det här präglar oss mycket och vi sörjer förlusten av en arbetskamrat", säger Morten Kristiansen hos Moelven. FOTO: Moelven

  ”Vi har inte lyckats med vårt viktigaste uppdrag. Inom Moelven ska alla komma hem från jobbet utan skador – varje dag.”

  Det säger Morten Kristiansen, koncernchef för Moelven Industrier ASA, i ett pressmeddelande om halvårsresultatet, och fortsätter:

  ”Vi kan inte glädja oss över det positiva halvårsresultatet när det just inträffat en dödsolycka.”

  Polisen, Arbetsmiljöverket och Moelven själva utreder nu vad som hände när en medarbetare hos Moelven Edanesågen AB omkom efter en fallolycka i såghuset den 13 augusti.

  Högre omsättning, lägre vinst

  Men halvårsresultatet ska ändå rapporteras och av det framgår att Moelven nådde en omsättning på knappt 6 miljarder norska kronor, en ökning med nästan 8 procent jämfört med samma period i fjol. Rörelseresultatet blev 269 miljoner kronor, en minskning med 13 procent jämfört med i fjol, vilket gav en rörelsemarginal på 4,5 procent.

  Både försäljningen av limträ och sågad vara har gått bra under första halvåret bland annat tack vare hög efterfrågan i byggvaruhandeln. Mer kämpigt var det för modulbyggnader och kontorsinredning, bland annat på grund av den stora osäkerhet som skapats av pandemin.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen