Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 30 augusti 2019

  Hållbarhetsavtal gav ökade avverkningar för Norrskog

  Norrskog ökade både omsättning och resultat jämfört med i fjol.

  FOTO: Gunnar Andersson

  Koncernen Norrskog nådde en omsättning på 801 miljoner kronor för första halvåret i fjol, en ökning med 5 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Rörelseresultatet blev 33 miljoner kronor. I fjol uppgick halvårsresultatet till 31 miljoner kronor, men sett till helåret slutade det då ändå med en förlust på 0,7 miljoner kronor.

  Bra virkesanskaffning

  Enligt Norrskog har produktionen i såväl skogsverksamheten som industrin varit bra och lagersituationen god.

  ”Vi har haft en bra anskaffning under våren och vi ser en tendens av att fler varit intresserade att avverka, något som vi bedömer som ett resultat av Hållbarhetsavtalet vi lanserade i slutet av förra året”, säger Olov Söderström, Norrskogs VD, i ett pressmeddelande.

  Samtidigt säger han att det stora utbudet av trävaror ger sjunkande priser vilket tillsammans med mattande efterfrågan innebär att resultat och omsättning bromsas.

   ”Trots att våra granprodukter är av annan kvalitet och struktur än det som kommer längre söderifrån påverkas vi av situationen”, säger Olov Söderström om det stora utbudet av gran efter barkborreangrepp och stormar i Sverige och Mellaneuropa.
  ”Trots att våra granprodukter är av annan kvalitet och struktur än det som kommer längre söderifrån påverkas vi av situationen”, säger Olov Söderström om det stora utbudet av gran efter barkborreangrepp och stormar i Sverige och Mellaneuropa. FOTO: Emmelie Hedenström

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen