Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 2 december 2020

  Grön obligation finansierar Stora Ensos skogsköp

  Stora Enso genomför en emission av ett obligationslån på 500 miljoner euro. Pengarna går bland annat till inköp av certifierad skogsmark i Sverige.

  FOTO: Stora Enso

  Stora Enso emitterar en ny grön obligation på 500 miljoner euro, motsvarande 5,1 miljarder kronor. Obligationen ska bland annat finansiera köp av certifierad skogsmark i Sverige, rörelsekostnader för hållbart skogsbruk, investeringar i produktion av korslimmat trä i Gruvön och Ždirec, Tjeckien, konverteringen av Uleåborgs bruk från produktion av grafiskt papper till kraftliner och investering i en ångturbin vid Maxau-bruket i Tyskland.

  Löser hållbarhetsproblem

  ”Den lyckade emitteringen av vår tredje gröna obligation visar att vår hållbarhetsstrategi bidrar till värdeskapande inom bioekonomin. Vi säkrar ny finansiering för att stärka vår position som ett ledande företag inom förnybara material. Intäkterna från de gröna obligationerna används för projekt som bidrar till att lösa globala hållbarhetsproblem och mildra klimatförändringarna med hjälp av våra miljövänliga cirkulära lösningar”, säger Stora Ensos hållbarhetschef Annette Stube i ett pressmeddelande.

  Stora Enso lanserade att ramverk för gröna obligationer 2018, och har tidigare emitterat obligationer i svenska kronor 2019 och 2020.

   Stora Enso tar in drygt 5 miljarder kronor på en ny grön obligation. Pengarna ska bland annat gå till investeringar i produktion av korslimmat trä.
  Stora Enso tar in drygt 5 miljarder kronor på en ny grön obligation. Pengarna ska bland annat gå till investeringar i produktion av korslimmat trä. FOTO: Stora Enso

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen