Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 2 juli 2019

  Greengold-suppleant stäms för bolagsplundring

  En svensk advokat som är styrelsesuppleanten i två av holdingbolagen inom Greengoldkoncernen, och även delägare i Greengold Group AB, stäms på knappt 4 miljoner kronor för bolagsplundring.

   ”Stämningen har ingenting med Greengold att göra. Vi har fullt förtroende för honom i vår professionella relation”, säger Sorin Chiorescu om stämningen mot en styrelsesuppleant i två av Greengoldkoncernens holdingbolag.
  ”Stämningen har ingenting med Greengold att göra. Vi har fullt förtroende för honom i vår professionella relation”, säger Sorin Chiorescu om stämningen mot en styrelsesuppleant i två av Greengoldkoncernens holdingbolag. FOTO: Börge Nilsson

  ATL har tidigare i flera uppmärksammade artiklar granskat det svenska bolaget Greengold, som äger omstridd skogsmark i Rumänien. Styrelseordförande i Greengold är Göran Persson, och han är också den åttonde största delägaren genom sitt bolag Baven AB.

  Stäms på 3,9 miljoner

  Enligt Dagens Industri stäms nu en styrelsesuppleant i två av Greengoldkoncernens holdingbolag för bolagsplundring. Styrelsesuppleanten, en svensk advokat som även är delägare i Greengold Group AB, stäms på 3,9 miljoner kronor av två minoritetsägare för att ha plundrat det privatägda e-handelsbolaget Eskap AB.

  – Stämningen har ingenting med Greengold att göra. Vi har fullt förtroende för honom i vår professionella relation, säger Greengolds VD Sorin Chiorescu till Dagens Industri.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen