Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 21 januari 2017

  Ge bort ett träd present

  Svårt att hitta en bra present? Plantera en ek åt födelsedagsbarnet. Det är given i Linköping skriver Corren.

   Vem skulle inte vilja ha en sådan här ek som minne åt sig själv?
  Vem skulle inte vilja ha en sådan här ek som minne åt sig själv? FOTO: Mostphotos

  För 2 000 konror kan man köpa en ek på 2,5 meter som planteras med en minnesplakett på en stolpe bredvid. Den som ska äras får ett diplom och Linköpings kommun åtar sig livstidsskötsel av trädet.

  – Vi tänker att det kan bli en present vid till exempel dop och vigslar. Något som inte konsumeras och försvinner utan som med lite tur kan stå i många hundra år, säger kommunekologen Anders Jörneskog till Corren.

  Idén med minnesträd fördes fram i en motion från miljöpartisten Rebecka Hovenberg. Även om motionen bifölls redan 2011 är det först nu som minnesträden blivit verklighet. Träden kan planteras i Linköpings stadsdelar eller i något av naturreservaten i kommunen.

  Linköping profileras sedan tidigare som ekarnas stad och har över 800 hektar med ekmiljöer. Redan i dag planteras 100 ekar varje år i kommunen för att föryngra bestånden.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen