Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 13 september 2017

  Gallringssamling i Dalaskogen

  Nästan 2 300 personer kom till fjolårets Gallringsdagar. Nu är det dags för den andra upplagan, denna gång i Dalaskogarna.

   Efter framgången med fjolårets Gallringsdagar organiserar Torbjörn Johnsen och Fredrik Reuter, Skogsforum, en uppföljning i skogarna utanför Ludvika.
  Efter framgången med fjolårets Gallringsdagar organiserar Torbjörn Johnsen och Fredrik Reuter, Skogsforum, en uppföljning i skogarna utanför Ludvika. FOTO: Ulf Aronsson

  På Gallringsdagarna får olika maskingrupper gallra likvärdiga celler efter eget huvud. Cellerna mäts in både före och efter, och syftet är att få en jämförelse av olika gallringssystem och maskingrupper.

  Bakom evenemanget står Skogsforum, ett nätforum med runt 30 000 medlemmar.

  – Det som känns spännande i år är att det är mer kuperad och blockig terräng, till skillnad från Tidaholm i fjol där det var platt som en pannkaka, säger Fredrik Reuter, grundare av Skogsforum.

  35 utställare visar upp sig

  Fjolårets 12 maskingrupper har i år ökat till 15. Totalt kommer cirka 35 utställare att finnas på plats i Dalaskogarna i Grangärde utanför Ludvika, 29-30 september, och bland annat kommer Rottne visa nya H8D i drift.

  – Det känns verkligen att Dalarna kraftsamlar för det här, och sätter en stolthet i en sådan här skogsdag lokalt, säger Fredrik Reuter, som har siktat på att slå fjolårets besökssiffror på nästan 2 300 personer.

  LÄS MER: Etablerade växtnamn ändrasLÄS OCKSÅ: Ovisst inför omröstningen om skogenPREMIUM: Valutan slår mot enskilda skogsägare

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen