Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 14 mars 2017

  Förslag: LRF tar över tillsynen av jakten

  LRF föreslås i en motion ta över Jägareförbundets allmänna uppdrag.

   LRF föreslås i en motion ta över Jägareförbundets allmänna uppdrag.
  LRF föreslås i en motion ta över Jägareförbundets allmänna uppdrag. FOTO: Sture Markström

  Sedan 1938 utför Svenska Jägareförbundet ett uppdrag åt staten det så kallade Allmänna uppdraget. De senaste åren har uppdraget innehållit ungefär samma arbetsuppgifter vilket bland annat är information om praktisk jakt och förvaltning av vilt, viltövervakning, älgförvaltning och yrkesmässig jägarutbildning.

  För 2016 fick Svenska Jägareförbundet drygt 52 miljoner för att utföra uppdraget.

  LRF tar över

  Till LRF:s årsstämma 2015 ställde sig förbundets styrelse bakom en motion från lokalavdelningen i Töreboda som ville att regeringenskulle utreda om Svenska Jägareförbundet var bäst lämpad att sköta det allmänna uppdraget.

  Motionen röstades ner av riksförbundsstämman.

  Nu har lokalavdelningen i Töreboda lämnat in en motion som i första instans LRF Västra Götaland ska ta ställning till. I den föreslås att LRF arbetar för att ta över Jägareförbundets allmänna uppdrag.

  Många vill ta del av pengarna

  Enligt motionären är det många som vill ha del av pengarna i Viltvårdsfonden och bland annat Naturvårdsverket, Naturskyddsföreningen och Rovdjursföreningen nämns i sammanhanget.

  Därför, resonerar man, är det lämpligt att undersöka om LRF som landets största markägarorganisation också kan vara den som är bäst lämpad att sköta det allmänna uppdraget, skriver Svensk Jakt.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen