Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 26 oktober 2019

  Svåra skogsbränder i Mexiko och Kalifornien

  TT-Reuters

  Tre personer har omkommit och minst fyra har skadats i skogsbränder i norra Mexiko. Det brinner även i stora delar av Kalifornien

   Människor flyr längs en väg i i Jimtown i Sonoma county.
  Bild 1/2 Människor flyr längs en väg i i Jimtown i Sonoma county. FOTO: Noah Berger/AP/TT
   Skogsbränder bekämpas i närheten av Tijuana.
  Bild 2/2 Skogsbränder bekämpas i närheten av Tijuana. FOTO: GUILLERMO ARIAS AP/TT

  Flera bränder härjar i delstaten Baja California, dels på flera platser i närheten av gränsstaden Tijuana, dels längs Stillahavskusten. Över 1 600 personer har evakuerats från sina hem och flera motorvägar har tillfälligt stängts.

  Det brinner även i den amerikanska delstaten Kaliforniens södra delar där över 1 000 brandmän, med hjälp av helikoptrar, kämpar med att få bukt med bränderna.

  50 000 människor i Santa Clarita, norr om Los Angeles, har lämnat hem efter det att bränderna spridit sig. Skolor höll stängt under fredagen i Los Angeles och undantagstillstånd har utlysts.

  Kommande kraftiga vindar under söndag och måndag hotar att förvärra situationen, enligt USA:s vädermyndighet, rapporterar AFP.

  Flera andra bränder har också brutit ut i södra Kalifornien till följd av torka och temperaturer på över 30 grader.

  Det brinner även i norra delarna av Kalifornien. Undantagstillstånd råder i Sonoma county, där en av de värsta bränderna härjar.

  Tusentals har evakuerats och runt 50 fastigheter har förstörts och boende vittnar om att de knappt hade tid att ta med sig några tillhörigheter när elden närmade sig deras hem.

  Flera andra bränder har också brutit ut i södra Kalifornien till följd av torka och temperaturer på över 30 grader.

  Relaterade artiklar

  Till toppen