Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 17 maj 2018

  Fler kvinnor ska skrivas in Wikipedias skogsartiklar

  Det saknas kvinnor i artiklar om skogsämnen på Wikipedia, anser Näringsdepartementet och SLU.

   "Genom att fler kvinnor inom skogssektorn blir synliga och lyfts fram på internet bidrar vi till att förändra bilden av hela skogsnäringen", säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S).
  "Genom att fler kvinnor inom skogssektorn blir synliga och lyfts fram på internet bidrar vi till att förändra bilden av hela skogsnäringen", säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S). FOTO: Per Pixel Petersson

  De hoppas ändra på det genom en halvdags skrivstuga som hålls i Umeå i dag. Studenter och anställda ska uppmuntras att bland annat skriva nya artiklar om kvinnor som gjort insatser på skogsområdet eller lägga till information om och foton på kvinnor i redan befintliga artiklar.

  ”Genom att fler kvinnor inom skogssektorn blir synliga och lyfts fram på internet bidrar vi till att förändra bilden av hela skogsnäringen”, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) i ett pressmeddelande.

  Liknande arrangemang görs av Regeringskansliet på andra ämnesområden. I det användarskapade uppslagsverket handlar runt fyra gånger så många artiklar om män som om kvinnor, och omkring 90 procent av de som skriver på Wikipedia är män.

  LÄS OCKSÅ: Fler kvinnor vill äga skogLÄS OCKSÅ: Kvinnorna återerövrar skogen

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen