Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 25 september

  Svenskar i topp vid skogshuggartävling

  Ferry Svan och Emil Hansson bjöd bägge på topplaceringar under tävlingarna i timbersports som gick av stapeln i München under förra helgen.

   Emil Hansson slutade som tvåa i Six nations cup efter en tuff start.
  Emil Hansson slutade som tvåa i Six nations cup efter en tuff start. FOTO: Andreas Langreiter

  Under söndagen inledde Emil Hansson med att bli diskvalificerad från sin första gren Stock saw. Trots det gjorde han en vändning under de resterande grenarna och kammade hem en silvermedalj i Six nations cup. Han slog dessutom ett nordiskt rekord i grenen Underhand chop.

  – Jag är ganska nöjd med tävlingen. Det är bra att de internationella tävlingarna har börjat så att vi kan komma ut och tävla och komma i gång i tävlingsrytmen igen, säger Emil Hansson i tv-sändningen från tävlingen.

  Ferry Svan tog guld

  Senare på kvällen, var det dags för nästa svensk att ta plats på prispallen. Ferry Svan vann Four nations cup, och bjöd även han på ett nordiskt rekord i grenen Springboard.

  – Jag visste att jag hade en chans att vinna, så jag gick för vinsten helt klart. Jag behöll lugnet och kunde göra en bra tävling hela vägen. Nu ska jag behålla formen tills nästa tävling, säger Ferry Svan.

   Ferry Svan vann Four nations cup i helgen.
  Ferry Svan vann Four nations cup i helgen. FOTO: Joerg Mitter

  Relaterade artiklar

  Till toppen