Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 28 november 2017

  Krantillverkaren lovar fortsatt utveckling av Vimek

  Vimek, Cranab och Bracke Forest blir uppköpta av en italiensk krantillverkare.

   Vimek gör små gallringsskördare med minmalt fotavtryck. Försäljningen har utvecklats starkt de senaste åren.
  Vimek gör små gallringsskördare med minmalt fotavtryck. Försäljningen har utvecklats starkt de senaste åren. FOTO: John Thorner

  Redan 2013 gick italienska Fassi in i Cranab Group som äger de tre svenska bolagen inom skogsmaskinsteknologi. Syftet var att samarbeta. Fassis lastbilskranar och Cranabs skogskranar skulle ha ömsesidig nytta av att marknadsföras av den andra parten.

  Nu köper Fassi resten av bolaget och blir helägare.

  – Vår ambition är att vidareutveckla Cranab till att bli en kranleverantör med bredare produktsortiment där lastbilskranar för timmertransporter, avfallshantering och återvinning blir nya produkter. Vi kommer även att utveckla programmet för kranar för skogsmaskiner där företaget redan har en stark position, säger Giovanni Fassi, VD för Fassi Group, i ett pressmeddelande.

  Varumärkena Slagkraft, Vimek och Bracke Forest kommer att utvecklas enligt befintliga planer.

  LÄS OCKSÅ: Vindlande väg till världstoppen

  Rent teknisk säljer Hans Eliasson, ordförande i Cranab Grup, sin aktiepost till Fassi som då blir ensam ägare av bolaget.

  – Jag har haft en lång och spännande resa med Cranab under 45 år. Det är min bestämda uppfattning att Cranab med Fassi som ägare har stora möjligheter i framtiden, säger Hans Eliasson.

  LÄS OCKSÅ: Vimeks nya konceptmaskin

  Fassi är ett familjeföretag med säte i Bergamo, norra Italien. Företaget startade som kranpåbyggare och importör av Focokranar från Skellefteå i början av 1960-talet. Idag är man en världsledande aktör på marknaden för styckegodskranar.

  LÄS OCKSÅ: Bergvik Skog omstrukturerarLÄS OCKSÅ: Medlemmarna placerade Erlandsson på listanLÄS OCKSÅ: Gotländsk duvpest kan sprida sig till tamhöns

  Relaterade artiklar

  Till toppen