Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 13 augusti

  Fältbiologer kartlägger naturvärden i Jämtland

  I Krokom kartlägger just nu 15 ungdomar från Fältbiologerna höga naturvärden i skogen på sin årliga inventeringsresa.

   15 Fältbiologer inventerar just nu naturvärden i skogarna i Krokoms kommun. (Arkivbild)
  15 Fältbiologer inventerar just nu naturvärden i skogarna i Krokoms kommun. (Arkivbild) FOTO: Mostphotos

  Med läger strax norr om Lill-Djupvattnet, Häggsjövik, i Krokoms kommun, Jämtland, startade 15 ungdomar från Fältbiologerna nyligen sin årliga inventeringsresa. Det skriver Östersund-Posten.

  Syftet är att dokumentera hotade arter och samla in data om skogsstrukturen. Efter de tio dagarnas inventeringar ska resultaten rapporteras in till Skogsstyrelsen, Länsstyrelsen och markägare.

  Vill få skogen skyddad

  ”Det bästa av allt är om man kan bidra till att det här området blir skyddat. Det är väldigt ovanligt med såna här stora områden som fortfarande är gammelskogar. Att ha mindre isolerade naturreservat är inte långsiktigt hållbara då det skapar känsliga ekosystem”, säger Tore Dahlberg, ledare för inventeringsresan, till ÖP.

  ”Klimatkrisen är mer akut än någonsin och det känns viktigt att bry sig om det nu. Ibland känns det som att skogen är lite av en glömd fråga”, säger Tove Lönneborg, en annan av deltagarna.

  Relaterade artiklar

  Till toppen