Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 29 juli 2019

  EU-kommissionen vill göra mer för att skydda skog

  Mer bör göras för att förhindra avskogning och uppmuntra återväxt av skog, anser EU-kommissionen.

   EU-kommissionen anser att det bör göras mer för att säkra att konsumtion i EU inte leder till avskogning i andra delar av världen, som i Kamerun där den här bilden är tagen.
  EU-kommissionen anser att det bör göras mer för att säkra att konsumtion i EU inte leder till avskogning i andra delar av världen, som i Kamerun där den här bilden är tagen. FOTO: Torbjörn Esping

  Bättre och mer utbredda certifieringar kan minska EU-medborgares konsumtion av produkter som direkt eller indirekt leder till avskogning. Det är en av slutsatserna i en kommunikation om hur EU kan skydda och återskapa skogar som EU-kommissionen presenterade i veckan. En annan är att det måste säkras att EU inte bidrar till avskogning genom investeringar och stöd till tredje land, utan tvärtom använder sådana verktyg för att stötta hållbar markanvändning.

  Vikten av skogsskydd måste också finnas med när handels- och samarbetsavtal sluts. Stödet till urbefolkningar och grupper som är beroende av skogar måste stärkas, liksom det till miljöorganisationer. Det internationella samarbetet för att skydda skog behöver också ökas. Kommunikationen är inte bindande, och den lämnar till den EU-kommission som tar över den första november i år att bedöma vilka åtgärder som bör vidtas.

  Relaterade artiklar

  Till toppen