Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 12 juli 2011

  En dörr in ska underlätta för skogsägare

  Det ska bli enklare att vara skogsägare. Det är i vart fall syftet med En dörr in, en rapport som sex myndigheter står bakom och som överlämnats till regeringen.

  Med En dörr ska alla anmälningar och ansökningar som är kopplade till åtgärder i skogen ska kunna lämnas in via en gemensam inlämningsfunktion – oavsett vilken myndighet som ska ha ansökan.

  Tanken är också att den tidigare föreslagna Nationella skogsdatabasen ska finnas som underlag när man vill göra en ansökan. Förhoppningarna är att det ska bli enklare för Sveriges 330 000 skogsägare, och underlätta för 15 000 entreprenörer och skogstjänstemän, skriver Skogsstyrelsen på sin hemsida.

  Flera aktörer

  Förslaget som nu lämnas in är en förstudie om samordnad ärendehantering i frågor som rör skog. Bakom förslaget står Skogsstyrelsen, Naturvårdsverket, Riksantikvarieämbetet, Länsstyrelsen i Stockholms län, Länsstyrelsen i Blekinge län och Länsstyrelsen i Jämtlands län.

  Även LRF Skogsägarna, Södra Skogsägarna och Skogsindustrierna har varit med i bearbetningen.

  Relaterade artiklar

  Till toppen