Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 8 juni 2017

  Eksågverk får ny ägare

  Lövsågverket Almo Hardwood i Österbymo i Östergötland säljs till KG List i Norrhult i Småland.

   Sågverket i Österbybo sågar huvudsakligen ektimmer.
  Sågverket i Österbybo sågar huvudsakligen ektimmer. FOTO: Birgitta Sennerdal

  Familjeföretaget Almo Hardwood AB i Österbymo säljs till KG List, som ingår i industrikoncernen Active Invest AB.

  Almo Hardwood har i dag två produktionsenheter, sågverket i Österbymo i Östergötland som i huvudsak sågar ek, och ett sågverk i Lettland som sågar björk. Företaget producerar även det massiva trägolvet Österbymogolv. Nu säljs den svenska delen till KG List, som producerar limfog i lövträ som bland annat används i kök, möbler och dörrar.

  Peter Blom, som säljer Almo Hardwood i Sverige, sitter kvar i ledande befattning fram till årsskiftet samtidigt som han kommer att driva vidare Almo Hardwood i Lettland.

  Byter namn

  I samband med övertagandet byter sågverket namn till Österbymo Hardwood och Johan Ingvarsson, vd för KG List, tillträder som vd för bolaget.

  – Det är ett sätt för oss att kunna säkra råvaran och investera vidare. Vi kommer närmare råvaran och kan i ett tidigare skede i processen påverka dimensioner och kvaliteter, säger Johan Ingvarsson i ett pressmeddelande.

  KG List är ett helägt dotterbolag till Active Invest AB, en svensk industrikoncern med över 400 anställda och en omsättning på drygt 1,2 miljarder kronor. Active Invest ägs och drivs av Johan Enocson.

  Till toppen