Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 27 oktober 2018

  Dubbel anledning för Virkesbörsen att fira

  Inom loppet av en vecka har Virkesbörsen både fått Statens Fastighetsverk som kund och en utmärkelse för entreprenörskap till VD Adam Aljaraidah.

   Adam Aljaraidah, VD Virkesbörsen, fick i förra veckan motta pris av kungen med motiveringen: "Adam erhåller utmärkelsen Årets unga pionjär för sin djärvhet och målmedveten som har tagit honom dit han är idag. Adam är en förebild för många unga i socialt utsatta områden – en näringslivets Zlatan."
  Adam Aljaraidah, VD Virkesbörsen, fick i förra veckan motta pris av kungen med motiveringen: "Adam erhåller utmärkelsen Årets unga pionjär för sin djärvhet och målmedveten som har tagit honom dit han är idag. Adam är en förebild för många unga i socialt utsatta områden – en näringslivets Zlatan." FOTO: Per Linder

  Statens Fastighetsverk, SFV, väljer att testa e-handelsplatsen Virkesbörsen för försäljning av virke. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

  ”Som statlig förvaltare är det viktigt med transparens i SFV:s affärer. Virkesbörsens öppna anbudsinbjudan och strukturerade budgivning borgar för en affärsmässig virkesförsäljning. Sedan hoppas vi så klart att få bra betalt för våra rotposter”, kommenterar Lars Lodin, fastighetschef på SFV.

  Stora skogar

  Med 6,5 miljoner hektar mark, motsvarande en sjundedel av Sveriges yta, är SFV en av Sveriges största skogsförvaltare. Trots det är avverkningen relativt blygsam, 120 000 kubikmeter per år, cirka 20 procent av tillväxten. Förklaringen ligger i att en stor del av marken ligger längs fjällkedjan, och 2,8 miljoner hektar är skyddat som nationalpark eller naturreservat. Tidigare har även stiften i Växjö och Göteborg provat att lägga ut rotposter på Virkesbörsen.

  Prisad pionjär

  Men Virkesbörsen har dubbel anledning att fira: I förra veckan fick VD Adam Aljaraidah ta emot utmärkelsen ”Årets unga pionjär 2018” som ingår i H.M. Konung Carl XVI Gustafs pris ”Årets nybyggare”. Priset delas ut till företagare med utländsk bakgrund, och Rafael Bermejo, ständige sekreterare i prisets nationella nomineringskommitté, sa så här om årets finalister:

  ”Det är oerhört härligt att se att det finns så många duktiga entreprenörer vars företag har en stark tillväxt. En kraft att räkna med när det gäller Sveriges framtida konkurrenskraft. Priset är en hyllning till alla som kommer till Sverige och väljer att starta ett nytt företag”.

  Relaterade artiklar

  Till toppen