Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 1 november 2017

  Draghjälp till cancerforskning med rosa drivband

  För sjunde gången auktionerar Olofsfors ut rosa drivband för skogsmaskiner. Pengarna går oavkortat till forskning om bröstcancer.

   – Målsättningen är så klart att överträffa tidigare bud, säger Kjell-Erik Åström, Olofsfors.
  – Målsättningen är så klart att överträffa tidigare bud, säger Kjell-Erik Åström, Olofsfors. FOTO: Göran Strand

  23 oktober är det dags igen. Då auktionerar Olofsfors ut rosa drivband i samband med Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.

  – Genom åren har auktionen blivit väldigt populär och totalt har vi samlat in över en halv miljon kronor. Pengar som oavkortat har gått till forskning kring bröstcancer, säger Kjell-Erik Åström, regionchef för band i Sverige.

  Bra grepp

  I år är det ett ECO-Track-band, till ett värde av 85 490 kronor, som ska få en ny ägare. Auktionen pågår till den 23 november och äger rum på Olofsfors webbplats.

  – Bandet passar till Nokian FKF, FKF2, ELS, FR T428,T480, A343, TiHF2, TiFF, och Fsb och de flesta maskintyperna. Det har dessutom bra grepp och god bärighet i de flesta markförhållanden. Målsättningen är så klart att överträffa tidigare bud, säger Kjell-Erik Åström.

  LÄS MER: Nytt drivband för skogsmaskinerLÄS OCKSÅ: Ponsse testar bandutrustad skotarePREMIUM: Markfuktighetskartor minskar körskadorna

  Relaterade artiklar

  Till toppen