Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 14 januari

  De föreslås leda Norra Skog efter fusionen

  Pär Lärkeryd och Olov Söderström föreslås leda den nya organisationen Norra Skog gemensamt när skogsägarföreningarna Norra och Norrskog går samman.

   Pär Lärkeryd och Olle Söderström föreslås som vd respektive vice vd vid en sammanslagning av Norra och Norrskog.
  Pär Lärkeryd och Olle Söderström föreslås som vd respektive vice vd vid en sammanslagning av Norra och Norrskog. FOTO: Mikael Lundgren/Norrskog

  Pär Lärkeryd och Olov Söderström sitter i dag båda på varsin vd-post i skogsägarföreningarna Norra respektive Norrskog. I september förra året kom beskedet att föreningarna är på väg att gå samman, vilket valda ombud för medlemmarna i de båda föreningarna ska rösta om den 7 februari.

  Nu har de båda styrelserna bestämt sig för att föreslå Per Lärkeryd som vd och Olov Söderström som vice vd i den nybildade föreningen.

  ”Framgent behövs bådas kompetens i arbetet med att tillsammans forma den nya organisationen”, säger Torgny Hardselius, ordförande i Norra Skogsägarna, i ett pressmeddelande.

  Läs också: Bra och nödvändigt – men fortfarande en tuff resa

  Ska skapa medlemsnytta

  I den föreslagna sammanslagningen av föreningarna har ledningsfunktionerna en viktig roll när det gäller att skapa medlemsnytta. I och med fusionen ser man större möjligheter arbeta för att göra det lönsamt och roligt att vara skogsägare i framtiden, enligt den föreslagna vd:n Pär Lärkeryd.

  ”Vi var två föreningar med delvis samma verksamhetsområde och med samma syfte. I stället för att konkurrera med varandra kan vi nu lägga all kraft på att stärka medlemmarnas positioner. Det känns fantastiskt att få fortsätta bidra på den resan”, säger Olov Söderström, föreslagen vice vd Norra Skog.

  Relaterade artiklar

  Till toppen