Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 24 mars 2018

  Charlotte Bengtsson får Guldkvisten

  Charlotte Bengtsson, VD för Skogforsk, tilldelas utmärkelsen Guldkvisten av Föreningen Skogen.

   Sedan 2015 är Charlotte Bengtsson VD för Skogforsk och har redan gjort ett avtryck som ger henne utmärkelsen Guldkvisten.
  Sedan 2015 är Charlotte Bengtsson VD för Skogforsk och har redan gjort ett avtryck som ger henne utmärkelsen Guldkvisten. FOTO: Sven Tegelmo/Skogforsk

  Charlotte Bengtsson, VD för Skogforsk sedan 2015, tilldelas av Föreningen Skogen utmärkelsen Guldkvisten för hennes insatser inom skogssektorn.

  ”Med Charlotte Bengtsson vid rodret har Skogforsk ställt om till en mer aktiv roll i omvärlden”, skriver Föreningen Skogen i ett pressmeddelande. ”På ett ännu tydligare sätt bidrar nu detta centrum för skogsbrukets utveckling till ett hållbart brukande av skogen till nytta för hela samhället. Bland annat har hon skapat en tydlig koppling av verksamheten till ett antal av FN:s sjutton globala mål.

  Charlotte Bengtssons kompetens och snabba tanke räcker också till att bjuda på engagemang på flera andra förtroendeposter i skogssektorn. Där är inte minst hennes tvärdisciplinära arbetssätt är mycket uppskattat.”

  Driver utvecklingen

  ”Hennes engagemang, kompetens och tvärvetenskapliga sätt att arbeta räcker dessutom till förtroendeuppdrag hos såväl forskningsstiftelser och akademier som skogsbolag. Charlotte får inte bara skogsbruket att gå i takt med världens utveckling. Hon är med och driver den”, kommenterar Bengt Ek, vd Föreningen Skogen.

  Guldkvisten delas ut av Hans Majestät Konungen Carl XVI Gustaf under Skogsnäringsveckan i Stockholm den 17 april.

  LÄS OCKSÅ: Ny VD för SkogforskLÄS OCKSÅ: Hammar får skogsprisLÄS OCKSÅ: Skogspodden får kunglig utmärkelseLÄS OCKSÅ: Knepen som håller kontroll på vildsvinen

  Relaterade artiklar

  Till toppen