Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 18 februari 2017

  C kräver krissamtal om vindkraft

  Efter varningarna om risken för ökade konkurser inom vindkraftsområdet kräver Centerpartiet krissamtal om läget.

   Det ser mörkt ut för svensk vindkraft när priserna för elcertifikaten når bottennivåer.
  Det ser mörkt ut för svensk vindkraft när priserna för elcertifikaten når bottennivåer. FOTO: Mostphotos

  Under veckan nådde priset på certifikaten en ny bottennivå med 39 kronor och både konsultbolag och banker varnar för att ett stålbad väntar vindkraftsbranschen.

  Det har fått Centerparitet att kräva att regeringen ska kalla till krissamtal tillsammans med partierna bakom energiöverenskommelsen.

  – Jag är väldigt orolig. Regeringen verkar stå mer eller mindre handfallen. Om regeringen menar allvar med hundra procent förnybart, som vi ju faktiskt är överens om, då måste vi agera nu, säger Rickard Nordin, energipolitisk talesperson (C), till TT.

  I en kommentar till TT menar energiminister Ibrahim Baylan (S) att det inte finns någon anledning att hålla något extra möte:

  – Vi träffas regelbundet och ganska tätt, och det är alltid fritt fram för varje parti att lägga fram vilka frågor man vill diskutera.

  Sedan 2012 delar Sverige och Norge elcertifikatmarknad och även i det sammanhanget förekommer diskussioner.

  – Min ambition är att lägga fram en proposition till riksdagen om elcertifikatsystemet under våren, säger Ibrahim Baylan.

  Relaterade artiklar

  Till toppen