Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 12 maj 2019

  Byter VD efter rekordår

  Efter ett fjolår med rekordproduktion slutar Ulf Karlsson som VD för Waggeryd Cell. Efterträdare blir Julia Törnberg, som arbetat på företaget sen 2008.

   Julia Törnberg tar över som VD på Waggeryd Cell efter avgående Ulf Karlsson.
  Julia Törnberg tar över som VD på Waggeryd Cell efter avgående Ulf Karlsson. FOTO: ATA

  Efter 20 år på Waggeryd Cell slutar Ulf Karlsson som VD på Waggeryd Cell för att övergå till en roll som senior rådgivare. Efterträdare på VD-posten är sedan början på maj Julia Törnberg, som har arbetat på företaget sedan 2008, först som miljöansvarig och senare som vice VD.

  – Det är med stor glädje jag tar mig an uppgiften som VD på Waggeryd Cell. De betydande investeringar som har gjorts över åren och övrig utveckling av verksamheten har gjort Waggeryd Cell till ett av de modernaste BCTMP-bruken i branschen med en tydlig miljö- och hållbarhetsprofil, kommenterar Julia Törnberg i ett pressmeddelande.

  Fyrfaldigad produktion

  Ursprungligen byggdes Waggeryd Cell för en kapacitet på 60 000 årston. Men efter ett omfattande investeringsprogram har produktionen stegvis höjts till dagens 175 000 ton. Under 2018 sattes ett nytt produktionsrekord och nyligen lämnade företaget in en ansökan för att öka produktionen till 250 000 årston.

  Waggeryd Cell har en omsättning på cirka 800 miljoner kronor, 45 anställda och ingår i ATA-gruppen. Råvaran till massaproduktionen består främst av sågverksflis från de sex sågverken inom ATA Timber.

  Relaterade artiklar

  Till toppen