Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 24 juni 2019

  Billerud Korsnäs säljer Bergvik Skog Öst

  Billerud Korsnäs säljer 89,9 procent av Bergvik Skog Öst till AMF Pensionsförsäkringar. Det framgår av ett pressmeddelande. Priset motsvarar ett bolagsvärde om 12,2 miljarder kronor på skuldfri basis.

   Billerud Korsnäs VD Petra Einarsson.
  Billerud Korsnäs VD Petra Einarsson. FOTO: Billerud Korsnäs

  Affären förväntas slutföras under det tredje kvartalet 2019.

  I samband med transaktionen har Bergvik Skog Öst och Billerud Korsnäs även ingått ett 15-årigt avtal avseende försäljning av virke.

  ”Med försäljningen av Bergvik Skog Öst och det överenskomna virkesavtalet från denna skogsmark skapas goda förutsättningar för en konkurrenskraftig och stabil virkesförsörjning på såväl kort som lång sikt. Vi behåller en minoritetspost och kommer ha ett långsiktigt samarbete med AMF. Samtidigt frigörs med försäljningen ett betydande kapital som möjliggör investeringar och förvärv”, säger Billerud Korsnäs VD Petra Einarsson.

  Skogen köptes för bara några veckor sedan, och Billerud Korsnäs sa då att avsikten var att sälja skogen till investerare.

  Relaterade artiklar

  Till toppen